Praktijkassessment

Sterker Werk(t) helpt je om je goed voor te bereiden op weer aan het werk gaan.

Wat heb je nodig om straks (weer) aan het werk te gaan?

Heb je al lang niet gewerkt? Door ziekte. Omdat je een moeilijke tijd doorgemaakt hebt. Vanwege een beperking. Of omdat…? De stap om te gaan solliciteren kan dan heel groot voelen. Sterker Werk(t) helpt je graag om je goed voor te bereiden. Via een praktijkassessment vinden we uit wat je nodig hebt om (weer) aan het werk te gaan. Én hoe we jou daarbij zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Eén vertrouwde begeleider
Je wordt ondersteund door één vaste begeleider van Sterker Werk(t). Belangrijk is dat je een klik met je begeleider voelt. Die klik helpt om open en eerlijk naar elkaar te zijn en om samen jouw doelen te bereiken.

Kennismakingsgesprek
Je begeleider legt je uit hoe het praktijkassessment eruit ziet en wat we van je verwachten. Verder bespreken jullie hoe het nu met je gaat, wat voor soort werk je leuk lijkt, waar je tegenop ziet en wat je sterke kanten zijn.

Vragenlijst
Als je lang uit de running bent geweest, kan dat grote invloed hebben op hoe je in het leven staat. Om een goed beeld te krijgen van jou als mens, en van je kwaliteiten en je ambities, leggen we je een uitgebreide vragenlijst voor.
Wees gerust: dit is geen examen. Het is een meting, om te weten waar je nu staat ten opzichte van waar je naartoe wilt. Je antwoorden helpen ons om je straks verder te begeleiden op een manier die bij jou past en jou zo goed mogelijk helpt.

Neem contact op

"Ik ben enorm dankbaar dat het UWV mij deze kans gaf met Sterker Werk(t) te mogen werken. Ze nemen alle tijd, denken heel fijn met je mee. Staan voor je klaar als je iemand nodig hebt. Je voelt je niet alleen. Ze hebben me blij verrast."

- Frances

Uitproberen op de werkvloer

Daarna zoeken we in overleg met jou en met het UWV een werkervaringsplek. Op de werkvloer kunnen we verder nagaan waar je nu staat en hoe je het werkritme beleeft. We gaan op verschillende dingen letten.

Bijvoorbeeld:
  • Waar ben je goed in?
  • Wat vind je leuk?
  • Kun je het werken volhouden?
  • Lukt het je om je taken in te delen?
  • Wat vind je moeilijk of lastig?

Eindgesprek
Aan het eind van het assessment-traject bespreek je met je begeleider hoe het op de werkvloer gegaan is: wat vond je fijn, wat viel je tegen? Ook vertellen we je wat de vragenlijst ons opgeleverd heeft.
Tot slot stemmen jullie samen af wat je nog nodig hebt op je weg naar werk en hoe Sterker Werkt jou daarbij kan helpen. Bijvoorbeeld om je kwaliteiten aan te scherpen, om knelpunten kleiner te maken of om je mogelijkheden te vergroten. Dit praktijkassessment is een belangrijke stap op weg naar een werkplek die bij je past en waar je welkom bent. Weet dat wij je daar graag bij blijven helpen!

Praktijkverhalen

Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?

Neem contact op

Voor meer uitleg en informatie, kun je onze brochure downloaden of rechtstreeks contact met ons opnemen.

naam

email

telefoonnummer

bericht

Erkenning en keurmerken:

Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Kiwa ISO 9001 logo
UWV
PSO

Hoofdvestiging:

Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven


040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl

© 2024 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL