Waar een wil is, is een (snel)weg!

Dit is het verhaal van Farelys Eustatia, die ik twee jaar geleden heb leren kennen. Ze meldde zich met de vraag of ze begeleiding zou kunnen krijgen om weer werk te vinden. Maar… we zaten nog midden in de coronatijd, met lockdowns en beperkingen.

Voordat ik Farelys ontmoette, werkte ze 36 uur per week in de horeca. Omdat alle horecagelegenheden tijdens corona gesloten werden, was ze haar baan kwijt geraakt. Farelys viel terug op haar Wajong uitkering en kreeg via Sterker Werk(t) een Werkfit-traject aangeboden. Ik merkte al snel dat ze graag aan de slag wilde. Lang thuiszitten past niet bij haar: dat maakt haar onrustig en onzeker. Ze is vrolijk en kijkt liever vooruit. Niets doen? Dat is voor haar geen optie.

Haar wensen

Tijdens haar Praktijkopleiding bij De Rooie Pannen in Eindhoven (al wat langer geleden) volgde Farelys de specialisatie Patisserie. Nu wilde ze graag onderzoeken of er een leuke werkplek op dit gebied voor haar zou zijn. Ook vertelde ze me dat ze graag autorijdt, omdat dit haar een gevoel van vrijheid geeft. Helaas moest ze haar eigen auto wegdoen, nadat haar dienstverband bij het restaurant beëindigd werd. Maar, haar wensen waren duidelijk.

Weer in het ritme

Om alvast weer te kunnen werken aan een arbeidsritme, een stukje verantwoordelijkheid te dragen en collega’s te hebben, zijn we samen op kennismakingsgesprek geweest bij Resto van Harte. Dit is een restaurant waar buurtbewoners voor een schappelijke prijs kunnen eten. Er was meteen een klik én er kwam een aanbod. Sindsdien werkt Farelys hier iedere woensdag in de keuken. Ze is een waardevolle aanwinst: met haar jarenlange horecaervaring kan ze keukencollega’s uitstekend ondersteunen.

Taxi Korthout

Niet veel later kwam Taxi Korthout Midden Brabant op ons pad, waarvan Farelys via familie had gehoord. Ze was enthousiast: ze zou misschien taxichauffeur kunnen worden! Bovendien werkt het bedrijf vanuit Tilburg én heeft het meerdere medewerkers met een Wajong of andere uitkering.

Tijdens het eerste gesprek bleek de eigenaar te beschikken over veel geduld en invoelend vermogen, dat was fijn. En jawel: Farelys mocht haar Taxipas (KIWA) gaan halen. Hiervoor volgde ze intern enkele lessen, afgesloten met een examen. De tweede keer slaagde ze glansrijk. Farelys startte met een proefplaatsing vanuit Sterker Werk(t), maar dat werd enkele maanden later al omgezet in een jaarcontract. Geweldig natuurlijk!

Naar Schiphol

Waar Farelys begon met korte taxiritten in de buurt, rijdt zij nu het hele land door om klanten naar hun bestemming te brengen. Sinds kort zelfs naar Schiphol. Farelys geniet van de mooie en interessante gesprekken tijdens de rit. Ze is servicegericht en doet haar uiterste best om van iedere taxirit iets bijzonders te maken. De klanten zijn dan ook supertevreden over haar.

Trots

En Farelys? Zij is trots dat ze het voor elkaar heeft gekregen om samen met mij een mooie, passende baan te vinden. Ze werkt met plezier en… intussen is haar contract al verlengd en zijn haar uren uitgebreid.

Farelys is een harde werker die weet wat ze wil. Ze is boven zichzelf uitgestegen en rijdt vol trots over de Nederlandse wegen. Ik ben trots op haar. En dankbaar dat ik haar heb kunnen bijstaan op weg naar een nieuwe levensinvulling.

Adrienne Wiersema

Praktijkverhalen

Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?

Erkenning en keurmerken:

Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Kiwa ISO 9001 logo
UWV
PSO

Hoofdvestiging:

Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven


040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl

© 2024 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL