Van een droom werkelijkheid maken

Veel mensen hebben dromen, maar het vraagt om lef en doorzettingsvermogen om je leven daadwerkelijk om te gooien en hier volledig voor te gaan”, aldus re-integratieadviseur Amy. “Ik heb daarom veel bewondering voor Suzanne."

Start traject

Suzanne kwam in 2021 bij ons binnen, met ontzettend veel opgebouwde spanning in haar lijf. Ze is bij haar vorige werk uitgevallen met een burn-out. “Suzanne kan zich goed inleven in andere mensen, maar dit was ook haar valkuil”, vertelt Amy. “Ze dacht altijd na over hoe iets voor de ander zou zijn en schikte zich hier ook naar. Niet voldaan, maar oververmoeid kwam ze dan thuis. Ze belandde in een negatieve spiraal en het was lastig om hier zelf uit te komen.”

Het huishouden kostte Suzanne veel energie. Sterker nog: ze stoorde zich eraan. Daarom heeft Amy dit in het begin van het traject samen met haar opgepakt. “We hebben gekeken hoe haar woning opgeruimd kan blijven”, zegt ze. “Daarnaast hebben we Suzannes verwachtingen bijgesteld: niet alles hoeft per se meegenomen te worden. Daarna is ze langzaam milder voor zichzelf geworden. Met als gevolg dat het huis nu juist opgeruimder is. Het gaf rust en ruimte. Ook om na te denken over hoe ze haar toekomst ziet. En dan echt over wat zíj graag wil en niet wat anderen van haar verwachten.”

Een eigen bedrijf: Collected Stories

“Steeds kwam naar voren dat ik mijn creativiteit en ideeën tot uiting wilde laten komen in een eigen onderneming”, vertelt Suzanne zelf. “Ik moest van deze droom werkelijkheid proberen te maken, omdat ik anders iets wezenlijks van mezelf zou laten liggen. Ik sprak mijn wens uit naar Sterker Werk(t) en zij hebben me vervolgens alle ruimte en hulp hierbij geboden. En mede door de praktische hulp en goede adviezen is het ook echt gelukt.”

“Ik vind het leuk om mensen mee te nemen in een verhaal, ze een ervaring te geven”, vertelt ze verder. “Vandaar dat mijn bedrijf Collected Stories heet. Er zit een kleine winkelruimte in ons huis in het centrum van Gouda. Hier verkoop ik vooral lokale, handgemaakte producten. Verder geef ik wandeltours door de oude binnenstad en vertel ik het verhaal van Gouda.”

Kleine doelen

Als je Suzanne nu vraagt wat haar zo geholpen heeft, noemt ze twee dingen: de hulp van Sterker Werk(t) én langzaam met kleine doelen aan de slag gaan. “Het is niet erg om toe te geven dat het even niet lukt en dat je hulp nodig hebt”, benadrukt ze. “Verder schreef ik iedere dag op wat wél goed ging, leuk of mooi was. Dit kon van alles zijn. Van een fijn praatje met iemand tot het inruimen van de vaatwasser. Zo kreeg ik langzaam mijn energie weer terug.”

Na een tijdje begon Suzanne met vrijwilligerswerk in Museum Gouda. Om ritme te krijgen en het plezier in werken met mensen terug te vinden. Het lukte haar om stapje voor stapje aan de slag te gaan met haar droom. “Kastje verven, in gesprek gaan met mensen, inschrijven bij de KVK… Ook ben ik een cursus Goudologie gestart, zodat ik voldoende basiskennis van de stad Gouda zou hebben. Dit sloot natuurlijk goed aan op de wandeltours die ik wilde geven. Weer een stapje dichter bij mijn droom.”

Teamuitje Sterker Werk(t)

Eind juni 2023 was het zover. En ‘team Gouda’ van Sterker Werk(t) had de primeur: de eerste groepswandeling met Suzanne door het historische centrum van Gouda. “Suzanne kan enthousiast over de stad vertellen”, blikt Amy terug. “Zelfs voor Gouwenaars houdt ze het boeiend met feiten en weetjes over de stad. Verder kregen we vooraf in stijl een Goudse siroopwafel of stroopwafel, en achteraf hapjes en drankjes. Dit teamuitje is zeker voor herhaling vatbaar!”

Praktijkverhalen

Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?

Erkenning en keurmerken:

Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Kiwa ISO 9001 logo
UWV
PSO

Hoofdvestiging:

Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven


040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl

© 2024 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL