Een anker aan zelfkennis ontwikkelen

In de zoektocht naar een nieuwe baan kwam Sofie erachter dat ze meer nodig had dan dé job. Zelfvertrouwen en zelfkennis waren bijvoorbeeld minstens zo belangrijk. Gelukkig bood re-integratieadviseur Sonja alle tools die ze nodig had.

Aangenaam: Sofie (28)

Hoi, mijn naam is Sofie. Ik was postbode, werkte bij een supermarkt en zocht een nieuwe baan in een totaal andere hoek. Welke richting precies? Dat wist ik nog niet. En tijdens mijn online zoektocht verdronk ik in de mogelijkheden. Ik had wel ervaring met creatieve bewerkingsprogramma’s, maar echt commercieel ingesteld ben ik niet…

Kortom: ik kwam er niet uit, twijfelde aan mezelf en twijfelde aan mijn vaardigheden. Via Sterker Werk(t) hoopte ik alsnog aan een duurzame baan te kunnen beginnen. En het liefst snel.

Op naar (werk)geluk?

Gaandeweg kwam ik tot de ontdekking dat ik veel meer nodig had dan dé baan. Ik had behoefte aan zelfvertrouwen om te communiceren met collega’s en m’n baas. En aan kennis van mijn eigen krachten en valkuilen. Ook had ik handvaten nodig om mezelf te kunnen zijn en het gevoel te hebben dat ik ook op mijn werk mag shinen. Ik zocht (werk)geluk.

Gelukkig bood Sonja me de tools die ik nodig had en kon ik altijd bij haar terecht. Ik leerde positief te denken over werken voor een werkgever en bij nieuwe (baan)kansen niet enkel de risico’s te zien. Zelfs niet na mijn slechte ervaringen.

Dankzij Sonja’s persoonlijke en geduldige begeleiding heb ik een anker aan zelfkennis ontwikkeld, die mijn hele leven van pas komt! En met een persoonlijke webpagina en oproep via LinkedIn heb ik uiteindelijk dé baan gevonden. Bij THAR, een jong en dynamisch bedrijf met een gezellige, open sfeer. Een betere uitkomst kan niet!

Aangenaam: Sonja

Ik ben Sonja, re-integratieadviseur bij Sterker Werk(t). Ik kreeg de aanvraag om een jongedame van toen nog 26 jaar te begeleiden in haar zoektocht naar een passende baan.

Tijdens de intake was Sofie open, maar ook erg kritisch naar zichzelf. Wat me verder opviel, was dat ze heel duidelijk kon aangeven wat ze nodig had. Maar ook dat ze angsten en frustraties ervaarde om stappen te zetten. Ze was door eerdere ervaringen bang om te solliciteren en om beoordeeld te worden om iets wat ze niet is. We zijn aan de slag gegaan.

Geluk(t)

Dankzij het lef om zich bloot te stellen en angsten aan te gaan, ontdekte Sofie dat ervaringen ook anders kunnen zijn. Ze kreeg inzicht in kwaliteiten, interesses en valkuilen, en in wat haar energie geeft. Ook leerde Sofie reflecteren, en dus leerde ze veel over zichzelf.

Inmiddels werkt Sofie voor een organisatie waarin ze alle ruimte krijgt en ook mag leren door fouten te maken. Het is Sofie gelukt om (werk)geluk te vinden. Daar zijn we allebei trots op!

Sofie en Sonja

Praktijkverhalen

Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?

Erkenning en keurmerken:

Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Kiwa ISO 9001 logo
UWV
PSO

Hoofdvestiging:

Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven


040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl

© 2024 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL