Re-integratie 2e spoor

Naar passend werk met perspectief.

Van oude baan naar nieuw pad

Mogelijk kun je niet terug in je huidige baan en dat kan gepaard gaan met gemengde gevoelens. Wij snappen jouw situatie. We hebben namelijk al heel veel verschillende mensen geholpen om uit soortgelijke omstandigheden te komen. Je bent niet de enige die zich geconfronteerd voelt met situaties waar je niet voor hebt gekozen. Ingrijpende veranderingen, waardoor je wellicht het gevoel hebt dat je het overzicht verliest of de regie even kwijt bent. In dat tumult moeten velen direct op zoek naar nieuw werk. Een andere werkgever, met een eigen bedrijfscultuur en totaal andere omstandigheden. Voordat je aan die “nieuwe uitdaging” kunt beginnen, kan het vinden ervan al een uitdaging op zich zijn. Ben je (gedwongen) de arbeidsmarkt weer aan het verkennen en kun je daar wel hulp bij gebruiken? Dan kan re-integratie tweede spoor uitkomst bieden. Sterker Werk(t) biedt je de juiste ondersteuning, van werk naar werk.

We hebben namelijk een professioneel traject ontwikkeld waarbij werkzoekenden, onder de juiste begeleiding en met goede coaching, een beter inzicht krijgen in hun kwaliteiten en valkuilen. We helpen bij het terugwinnen van de regie en maken de mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt overzichtelijk.

Re-integratie en valkuilen


Soms zijn er factoren die een rol spelen in het moeite hebben met re-integratie op de arbeidsmarkt. Dit kan bijvoorbeeld leeftijd zijn of het gebrek aan passende werkervaring. Het is ook mogelijk dat er bepaalde emoties en gevoelens in de weg staan bij het vinden van een nieuwe baan.

Sterker Werk(t) begeleidt iedereen die moeite ervaart in het voortzetten van hun loopbaan of reïntegratie na bijvoorbeeld een langdurige ziekte. Door gebruik te maken van een intensief maatwerk programma kunnen de adviseurs van Sterker Werk(t) de werkzoekende coachen, trainen, begeleiden en bemiddelen in het vinden van een nieuwe baan die bij ze past. Sterker Werk(t) biedt ruimte om deze emoties uiteen te zetten en om te buigen naar een nieuw herwonnen kracht. Hierdoor wordt het sollicitatieproces weer als een positieve uitdaging gezien. Optimistisch blijven is wel één van de belangrijkste aspecten aan het re-integratie proces.

Re-integratie trajecten


De begeleiding in een 2e spoor traject is zowel individueel als groepsgewijs in te zetten en is stapsgewijs opgebouwd. Door middel van een trainingsprogramma is er een sterke ondersteuning bij het solliciteren op passende vacatures en kan er worden bemiddeld en onderhandeld in de sollicitatieprocedure.
De professionals van Sterker Werk(t) zijn persoonsgericht en werken vanuit een passie voor de werkzoekenden. Ons motto is dat iedereen de baan moet kunnen uitoefenen die zij ambiëren en dat de weg hier naartoe zo kort mogelijk moet zijn.

Neem contact op

"Ze zijn erg betrokken en respectvol. Mijn coach geeft me een luisterend oor en neemt mijn beperkingen zeer serieus."

- Gabriël

Opdrachtgevers

De verschillende opdrachten die we uitvoeren, vloeien voort uit onze samenwerkingen met een scala van partners.

Praktijkverhalen

Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?

Neem contact op

Voor meer uitleg en informatie, kun je onze brochure downloaden of rechtstreeks contact met ons opnemen.

naam

email

telefoonnummer

bericht

Erkenning en keurmerken:

Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Kiwa ISO 9001 logo
UWV
PSO

Hoofdvestiging:

Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven


040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl

© 2024 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL