Van willen naar doen!

De heftruck is de ideale werkplek voor Jayden. Maar een baan vinden waarbij hij meteen aan de slag kon op de heftruck? Dat was lastig. Hij had z’n heftruckcertificaat wel op zak, maar… geen ervaring. Gelukkig bood Kringloopbedrijf Oss Jayden de kans.

“Toen ik Jayden ontmoette, gaf hij al aan dat zijn grote droom was om in de logistiek te werken”, aldus jobcoach Inge Klomp. “Ik ben dan ook erg blij voor hem dat hij die droom nu waarmaakt.”

De start

In oktober 2022 begon Jayden bij Kringloopbedrijf Oss op de afdeling inname. Hier is hij medeverantwoordelijk voor het aannemen van de spullen die mensen inleveren. Inge: “Samen met collega’s controleert hij of ze geschikt zijn voor de winkel. Vervolgens sorteert hij de spullen in het magazijn, waarna deze nog langs verschillende afdelingen gaan voordat ze in de schappen komen te liggen.”

Een grote mijlpaal

Omdat Jayden zo graag op de heftruck wilde werken, heeft Inge deze wens uitvoerig besproken met zijn nieuwe werkgever. Ze dachten volop mee. “Jayden mag nu enkele taken met de heftruck uitvoeren, zodat hij praktijkervaring opdoet en bedreven raakt”, vertelt zijn jobcoach. “En het mooie voor hem is dat hij dat steeds vaker mag. Hij ziet deze job als een grote mijlpaal in zijn loopbaan.”

Zo trots als een pauw

Inge gaat regelmatig op bezoek bij Jayden. Treft ze hem ook daadwerkelijk aan op de heftruck? Dan straalt hij van alle kanten. “Zo trots als een pauw rijdt-ie daar rond”, vertelt Inge. “We hebben willen kunnen voor Jayden omgezet in doen. Hij heeft het erg naar zijn zin, en ook het bedrijf is blij met hem. En een match die iedereen tevreden stelt: dáár doe ik het voor!”

Praktijkverhalen

Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?

Erkenning en keurmerken:

Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Kiwa ISO 9001 logo
UWV
PSO

Hoofdvestiging:

Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven


040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl

© 2024 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL