Werk en het hebben van een inkomen is belangrijk voor je. Je baan verliezen is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het verlies van inkomen, zekerheid, structuur, collega’s en zingeving heeft een enorme impact op jou en jouw omgeving. Leeftijd, gebrek aan passende kennis en werkervaring en kennis van het solliciteren op de huidige arbeidsmarkt maakt het lastig om snel ergens anders werk te vinden. Daarom is het goed te weten dat Sterker goede resultaten boekt in het aan het werk houden of krijgen van werknemers. Ruim 70% van de mensen die wij begeleiden vindt na gemiddeld 4 maanden een nieuwe baan. Wij streven naar een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. Om dit te bereiken staan onze adviseurs en methodieken voor je klaar.

Hoe doen wij dit?

Sterker heeft een programma ontwikkeld dat geschikt voor mensen die begeleiding zoeken in het nemen van eigen regie. Het programma heet de VER methodiek. Medewerkers die al geruime tijd geen aandacht hebben besteed aan hun loopbaan worden in een intensief maatwerkprogramma begeleid in het terugpakken van die eigen regie. Onze Versneld Eigen Regie aanpak levert je een positief en toekomstgericht en werkbaar actieplan op en brengt daarmee jouw nieuwe baan sneller dichterbij.

De begeleiding is modulair opgebouwd en wordt op individuele basis of groepsgewijs ingezet. Middels een voorbereidings- en trainingsprogramma word je persoonlijk begeleid bij jouw acties op de arbeidsmarkt. Naast jouw eigen acties zet Sterker een Jobhunter in die op zoek gaat naar passende banen of netwerkcontacten.

Sterker Werkt: “De nieuwe baan staat centraal, de weg er naartoe is zo kort mogelijk.”