Werkgevers

Goed werkgeverschap loont.

Help een medewerker een nieuwe baan vinden

Het kan zijn dat een medewerker niet meer in de organisatie past. Dat een functie niet langer geschikt is. Of dat-ie zelf weg wil. In alle gevallen is er maar één juist besluit: jullie wegen scheiden. Bied je daarbij in een vaststellingsovereenkomst een outplacementtraject aan? Dan gaan jullie goed uit elkaar, en dát is de kunst.

Verzacht afscheid
Als een medewerker op zoek gaat naar een nieuwe baan, kun je denken: ‘Het is zijn verantwoordelijkheid om die stap te zetten. Ik betaal een transitievergoeding en daarna schudden we elkaar de hand.’ Maar ga je voor goed werkgeverschap, dan verzacht je het afscheid en de landing met een outplacementtraject. Oftewel: je biedt de medewerker hulp bij het vinden van een nieuwe baan én perspectief.

Altijd maatwerk
Outplacement onder onze begeleiding is altijd maatwerk. Als de medewerker een vergelijkbare baan zoekt, helpen we hem bijvoorbeeld met het opstellen van een cv, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van gesprekken. We nemen voor de kortste route naar een duurzame baan.

Is een switch naar een compleet andere functie of sector het doel, of weet de medewerker niet zo goed welke richting op te gaan? Dan starten we met het ontdekken en herijken van competenties en talenten. Ook bieden we begeleiding aan, zodat de medewerker met vertrouwen deze nieuwe weg inslaat.

Aandacht en een netwerk
Wat er ook nodig is: tijdens één-op-één-ontmoetingen geven we de medewerker veel persoonlijke aandacht. Zo komen we tot de kern van de situatie en dus ook tot resultaat. Daarnaast helpt het dat we stevige wortels hebben in een groot regionaal zakelijk netwerk. Als geen ander kennen we de kortste route naar een geschikte nieuwe baan.

Van ex-medewerker naar ambassadeur
En weet je wat nou het allermooiste van een outplacementtraject is? Dat niet alleen de medewerker, maar uiteindelijk ook je organisatie hiervan de vruchten plukt. Je maakt namelijk zelfs van een ex-medewerker een ambassadeur. En die kun je in deze krappe arbeidsmarkt wel gebruiken.

Neem contact op

"Er is op zeer professionele, maar ook persoonlijke wijze hulp geboden."

- Noah

Praktijkverhalen

Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?

Neem contact op

Voor meer uitleg en informatie, kun je onze brochure downloaden of rechtstreeks contact met ons opnemen.

naam

email

telefoonnummer

bericht

Erkenning en keurmerken:

Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Kiwa ISO 9001 logo
UWV
PSO

Hoofdvestiging:

Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven


040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl

© 2023 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL