En nu van die bank af!

Na een lange lastige periode kwam Axel eindelijk in beweging. Waarom? Omdat hij écht een ander leven wilde.

Aangenaam: Axel
Hoi, mijn naam is Axel. Ik ben 28 jaar oud en heb zo ongeveer alles fout gedaan in mijn leven wat ik maar fout kon doen. Thuis wonen zat er voor mij niet in en ik gebruikte allerlei middelen om mezelf staande te houden. Als ik over straat ging, deed ik dat met mijn gezicht diep in m’n kraag, een muts op mijn hoofd en een veel te grote koptelefoon over mijn oren. Iedereen die ik tegenkwam, keek me aan. Ik was bang voor ze…

Op naar geluk?
Op m’n 24ste merkte ik dat het zo niet verder kon: ik moest mijn leven beteren. Niet voor mezelf eigenlijk, maar voor mijn vader. Ik stopte met gebruiken, maar ik kon nog niet veel. Wel mocht ik weer bij mijn vader wonen. Trots dat ik was! Maar na drie jaar op mijn kamer zitten, klopte de volgende verslaving aan: gamen. Hier was ik goed in en ik maakte er veel vrienden mee (ook al waren ze virtueel). Uiteindelijk was ik er niets mee opgeschoten.

Toch bleef een stem in mij roepen: en nu van die bank af! En die werd luider toen er een brief van het UWV op de mat viel. Ik kon een traject aannemen met als doel: weer meedraaien in de maatschappij. Zou ik dan nu het geluk vinden?

Aangenaam: Nico
Ik ben Nico, 67 jaar en adviseur bij SterkerWerk(t). Ik kreeg een aanvraag om een 28-jarige jongeman te begeleiden met veel pech in zijn leven. ‘Al laat je hem maar meedoen’, werd me gezegd. ‘Dat zou al een hele stap zijn.’ Ik plande snel een intake in.

Axel kwam schuchter binnen: de kat uit de boom kijkend, vanonder zijn muts vandaan en met een koptelefoon op. Het was een hele stap voor hem. Nadat we elkaar wat beter leerden kennen, deed hij alles af en deed hij zijn verhaal. Na een kwartier vroeg ik Axel of hij wist wat de bedoeling was en wat mogelijke stappen zouden kunnen zijn. ‘Nee, maar ik weet wel wat ik wil’, antwoordde hij. ‘En dat is een ander leven.’

Geluk(t)
Kortom: de klik was er, net als de wil om te veranderen. En dat gebeurde daardoor. Nu heeft Axel een werkervaringsplaats en is hij bezig met zijn rijbewijs. Ook is het traject omgezet in een WerkFit-traject. Geluk vinden kan dus!

Als je maar van de bank af wil en kan komen.

Axel en Nico

Praktijkverhalen

Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?

Erkenning en keurmerken:

Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.

Kiwa ISO 9001 logo
UWV
PSO

Hoofdvestiging:

Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven


040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl

© 2023 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL