Jobcoaching is er voor wie het nodig heeft om een baan te vinden of te houden wanneer er sprake is van een (blijvende) beperking. Het kan zijn door een lichamelijke of geestelijke beperking of door een langdurige ziekte wat het werken lastig maakt. Een jobcoach van Sterker Werkt helpt bij het vinden van oplossingen zodat je je werk zo goed mogelijk kunt blijven doen. De jobcoach geeft ruimte om te praten over de problemen waar iemand tegen aan kan lopen op de werkvloer of bij het vinden van een baan. 

Werkwijze

De jobcoach stelt samen met jou de doelen op die moeten worden behaald. Bij het vinden van een baan krijg je ondersteuning en de jobcoach gaat samen met jou in gesprek met de nieuwe werkgever. Er wordt gekeken of er aanpassingen nodig zijn op de werkvloer of eventueel extra training en begeleiding. De jobcoach kan ook alle vragen beantwoorden en helpen bij het oplossen van knelpunten op het werk. Het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig aan de slag kunt.

Sterker Werkt begeleidt mensen individueel en zet ze centraal. Zo komt het ook voor dat ook de collega’s en/of leidinggevende(n) hulp en uitleg krijgen van de jobcoach om zo goed mogelijk om te gaan met een medewerker met een beperking. Ook is begeleiding op de werkvloer een goede manier om snel duidelijk te krijgen wat je met de beperking allemaal wel en niet goed kan en worden er oplossingen bedacht als er knelpunten zijn.

Ons keurmerk

Onze adviseurs hebben diverse coachingsopleidingen gevolgd, waaronder IVB en CH-Q. Iedere jobcoach bij Sterker Werkt  is in het bezit van het Blik op Werk-keurmerk. Sterker Werkt ontvangt van haar cliënten gemiddeld een ‘9′ voor haar totale dienstverlening.

In de rapportage van KIWA noemen de cliënten van Sterker Werkt de volgende sterke punten:

  • Neemt cliënt serieus (vertrouwen, vakbekwaam)
  • Persoonlijke betrokkenheid (leeft met cliënt mee, werk komt uit het hart)
  • Goede samenwerking (enthousiast, denkt mee, prettig in de omgang)
  • Flexibel (huisbezoek, tijden)

Wilt u een jobcoach inzetten, neem contact op om te informeren naar de werkwijze en mogelijkheden.