Wat heb je nodig om straks (weer) aan het werk te gaan?

Heb je al lang niet gewerkt? Door ziekte. Omdat je een moeilijke tijd doorgemaakt hebt. Vanwege een beperking. Of omdat…?
De stap om te gaan solliciteren kan dan heel groot voelen.

Sterker Werkt helpt je graag om je goed voor te bereiden. Via een praktijkassessment onderzoeken we wat je nodig hebt om (weer) aan het werk te gaan. Én hoe we jou daarbij zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Eén vertrouwde begeleider
Je wordt ondersteund door één vaste begeleider van Sterker Werkt. Belangrijk is dat je een klik met je begeleider voelt. Die klik helpt om open en eerlijk naar elkaar te zijn en om samen jouw doelen te bereiken.

Kennismakingsgesprek
Je begeleider legt je uit hoe het Praktijkassessment eruit ziet en wat we van je verwachten. Verder bespreken jullie hoe het nu met je gaat, wat voor soort werk je leuk lijkt, wat je sterke kanten zijn en waar je tegenop ziet.

Vragenlijst
Als je lang uit de running geweest bent, kan dat grote invloed hebben op hoe je in het leven staat. Om een goed beeld te krijgen van jou als mens, en van je kwaliteiten en je ambities, leggen we je een uitgebreide vragenlijst voor.

Wees gerust: dit is geen examen, we noemen het een meting. Je antwoorden helpen ons om je straks verder te begeleiden op een manier die bij jou past.

Uitproberen op de werkvloer
Daarna zoeken we in overleg met jou en met het UWV een werkervaringsplek. Op de werkvloer kunnen we nagaan waar je nu staat en hoe je het werkritme beleeft. We gaan op verschillende dingen letten. Bijvoorbeeld:

  • Waar ben je goed in?
  • Wat vind je leuk?
  • Kun je het werken volhouden?
  • Lukt het je om je taken in te delen?
  • Wat vind je moeilijk of lastig?

Eindgesprek
Aan het eind van het assessment-traject bespreek je met je begeleider hoe het op de werkvloer gegaan is: wat vond je fijn, wat viel je tegen? Ook vertellen we je wat de vragenlijst ons opgeleverd heeft.

Tot slot stemmen jullie samen af wat je nog nodig hebt op je weg naar werk en hoe Sterker Werkt jou daarbij kan helpen. Bijvoorbeeld om je kwaliteiten aan te scherpen, om knelpunten kleiner te maken of om je mogelijkheden te vergroten.

Dit Praktijkassessment is een belangrijke stap op weg naar een werkplek die bij je past en waar je welkom bent. Weet dat wij je daar graag bij blijven helpen!