Energie, wanneer krijg je dat, en wat gebeurt er als je de energie verliest?

Energie zorgt ervoor dat ik mijn bed uit kom, en dat ik zin heb om naar mijn werk te gaan. Ik krijg energie als acties lukken in een dag. Energie gaat gepaard met trots. Energie is opbouwend en zorgt voor honger naar meer uitdagingen in de dag. Dat gevoel dat je alles aankunt. Dit gevoel is het mooiste wat er is.

Verlies ik regelmatig energie, dan gaat dat bij mij knagen. Doe ik het allemaal wel goed? Ik heb geen zin meer, ik zie het niet meer zitten. Waarom heb ik zoveel pech? De negatieve spiraal wordt groter en langer. Dan is het belangrijk dat er weer kleine overwinningen op mijn pad komen. Die energieboost moet er zijn om door te gaan in het leven. Lukt dat die dag niet op het werk, dan moet ik ervoor zorgen dat ik in de privésfeer weer energie oppik.

Kortom: Energie is net zo belangrijk voor de mens, als benzine voor een motor !!