Dit is waar ik dagelijks in mijn werk druk doende mee ben.
Hoe leuk is dat?

Kansen bespreken, creëren en pakken!

Op dit moment is er veel vraag naar personeel bij werkgevers en zijn er ook veel mensen op zoek naar (ander) werk.  De doelgroep waar ik mee werk wil dolgraag aan de slag, weer meedoen in de maatschappij…..zij zijn meer dan gemotiveerd om te komen tot een passende werkplek!!

Voorheen was het matchen voldoende….nu zullen werkgevers wat creatiever dienen te zijn.

Met plezier heb ik het schrijven van UWV gelezen (Moeilijk vervulbare vacatures: Oplossingen uit de praktijk!), waarin zij maar liefst 24 oplossingen beschrijven om personeelstekorten op te lossen.

Zij hebben de tips verdeeld in drie categorieën:
‘Nieuw talent aanboren’,  ‘Werk anders organiseren’ en ‘Binden en boeien’.

Binnen categorie ‘Nieuw talent aanboren’ spreken zij over het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking.  Het zal jullie niet verbazen dat ik hier helemaal voor ben! 😉
Binnen categorie ‘Werk anders organiseren’ spreken zij over een andere functiemix. Taken anders verdelen; kerntaken van bijtaken scheiden. Waarbij ik dan natuurlijk weer denk aan de mensen met een arbeidsbeperking die de bijtaken wellicht heel goed zouden kunnen doen en middels scholing / werkervaring  rustig aan kunnen groeien naar de kerntaken. (wanneer mogelijk natuurlijk)
Binnen categorie ‘Binden en boeien’ spreken zij over verlichten van de werkdruk. Natuurlijk door inzet van mensen die de werkdruk kunnen verlichten maar ook: zorgen voor een goede sfeer en trots kunnen zijn op je organisatie, dat doe je natuurlijk al snel als je werkgever haar menselijke kant laat zien.

Kijk….dan praten we ergens over…..

Snappen jullie dat ik met plezier het stuk heb gelezen? Dagelijks probeer ik werkgevers out-of-the-box te laten denken en verder te laten kijken dan het stellen van een standaard vacature. Samen screenen we dan de organisatie om te bekijken waar kansen liggen voor beide partijen.

Werkgevers die creatief gaan kijken welke taken samen een volwaardige werkplek zouden kunnen zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. Noem het een assistent van de professional of een leerling in opleiding of een maatjesproject.

Iedereen blij 😊

Willen jullie alle tips lezen? https://www.uwv.nl/overuwv/Images/moeilijk-vervulbare-vacatures-oplossingen-uit-de-praktijk.pdf