Wanneer je de straat op zou gaan en mensen de vraag zou stellen wat is geluk, krijg je geen eenduidig antwoord. Geluk is voor iedereen anders en voor veel mensen ook een gevoel dat ze niet kennen of niet kunnen omschrijven.

Als je mij vraagt wat geluk is benoem ik kleine dingen. Het fluiten van de vogels, met plezier naar mijn werk gaan, een knuffel van mijn zoontje als ik thuiskom. Dat noem ik geluk en dat is haalbaar. Ik voel elke dag geluk. Niet de hele dag en ook niet iedere minuut maar door de dag heen zitten altijd geluksmomenten. Maar je moet wel je ogen openhouden om ze te zien!

Het streven naar geluk is iets wat we allemaal doen. Ik hoor dit ook vaak terug van kandidaten die ik begeleid. Ik wil een baan waar ik gelukkig van word.. maar wat betekent dat dan? Wanneer we deze vraag uitspitten bevat hij vaak dezelfde kern. Ik wil meetellen, ik wil me gewaardeerd voelen en ik wil kunnen functioneren op mijn niveau en in mijn tempo. Mooie punten natuurlijk maar voor dit geluk zijn we wel afhankelijk van anderen. En dat maakt het moeilijk. Je hebt een reactie of een handeling van de ander nodig om jouw geluk te voelen, terwijl geluk ook vanuit jezelf kan komen. En dat geluk is nog veel fijner.

Waar je ook heel gelukkig van kunt worden is de glimlach van een ander. Dit geluk is makkelijk te veroorzaken want we hebben allemaal veelal dezelfde behoeftes. Door een goedemorgen aan je buurvrouw of een glimlach aan de ober. Of natuurlijk door het bieden van een kans aan een persoon die net wat meer gunfactor nodig heeft. Dus alle werkgevers van Nederland die nu weten waar onze kandidaten gelukkig van worden en denken dat ze hieraan bij kunnen dragen zijn van harte welkom om zich te melden bij ons.

Zoek je geluk in kleine haalbare dingen waarop je zelf invloed hebt of maak een ander gelukkig door een klein gebaar. Dan lacht de dag je toe en kan niemand je meer iets maken.

Waar word jij gelukkig van?